Langzaam zwermen
ze rond om je heen
miljoenen tegelijk,
ze produceren zo
een hoog geluid dat
je in een duikt,
één voor één dwalen
ze langzaam neer
en zuigen je energie
weg,
ineen oog-opslag
maken ze weer vaart
en verdwijnen ze als
of ze er nooit zijn geweest,
in jou gedachten
blijft die zwerm
roze vlinders
bestaan...