Herhaling.
Zomer speelt haar
laatste tonen
herfst haalt alvast een voorschot aan
komen en gaan
van de seizoenen
cyclus die immer zal bestaan.
Zo hangt ons leven
in herhaling
daaglijks , wekelijks , jaar in jaar uit.
Wij worden ouder
in herhalen
tot dat ook die herhaling sluit.
’t Openbaart zich
in de feesten
in E.K , W.K , olympisch jaar
doch altijd wel met
een nieuw randje.
Vrijheid vanuit het jubeljaar.
Van jongs af aan
heet het beleving
de ouderdom, weet en vergelijkt.
Magie tovert de
eerste prikkels
die men in ’t verdere slechts ijkt.
Liefde kent ook
herhalingsfeiten
geweven tot een hecht tapijt
in die beleving
hangt het wonder
van ’t mooie dat toch nimmer slijt.
th