Het Goede.
Kritiek heerst
optimaal en hoorbaar
dat is niet goed, die deugt niet echt.
De politiek zoekt
eigen klanken
die and’ren doen het immer slecht.
De buurvrouw zeurt.
De supermarkten
hebben juist dat niet in hun vak
wat ik net zoek
voor morgenavond
aan alle klanten heeft men lak.
De courant meldt
nieuws , het negatieve
de beste spullen gaan naar ’t buitenland.
Files te veel
benzine duurder
Saggerijnigheid krijgt de overhand.
Ik vraag je…. denk
eens aan het goede
dat overheerst in kwaliteit
ieder mens toch
heeft zijn waarde
daar kan men ’t hele hart in kwijt.
Die lach die straalt
die traan van weemoed
die hulp in stilte trouw verleend
verzorgend personeel
vol liefde
in ’t goede wordt het al vereend.
th