Overdenking,
van het alles en het niets.
Mijn vriendin gelooft,
In alleenig het christendom.
Ik daarin tegen vind het naief om in maar een ding te geloven.
Als het christendom de kleur rood is.
Waar zijn dan alle andere kleuren gebleven denk ik dan.
Zij zegt dat ik dan geen hou vast heb en zwevende ben.
Ik ben van mening dat ik juist heel veel hou vast heb.
Ik geloof in alle kleur tussen zwart en wit.
En geloof mij, er zijn er zo ontzettend veel.
Ik vind het dus naief te kijken naar een boek,
en hier in te geloven.
Ik zie de wereld ook nog eens,
achter dat boek.
Een schrijver,
het inkt,
de wereld er omheen,
de tijd waar in het geschreven is.
Een beeldende tijd,
zoals in het verleden.
Neem bijvoorbeeld indianen,
die elkaars karakter een naam gaven.
Die het omhulsel zoals in deze tijd.
Maar de ziel binnen in kreeg een beeldende naam.
Arendsoog, danser met wolven en zoveel meer.
Dus beschreven ze gebeurtenissen ook beeldend.
Ook het fenomeen dat wij mensen van apen afstammen.
Mijn vriendin gelooft hier niet in, maar dat wij zijn geschapen door god.
Heel eerlijk, de evolutie is dan toch ook geschapen.
Dus stammen wij wel degelijk af van de apen.
De oerknap is dan ook geschapen.
Iets heeft dit gestuurd.
Iets wat wij niet kunnen omvatten.
Hier ben ik mij ook van bewust.
Maar ik neem niet letterlijk op,
wat de bijbel verteld.
Dit vind ik persoonlijk naief.
Of anders gezegd, eenzichtig.
Alsof je teveel gedronken hebt en in een tunnelvisie leeft.
Als ik naar een plant kijk,
zie ik niet alleen de buitenkant.
Ik zie met mijn geest,
de gehele wereld, voorzettenlijk...plant.
In, om, achter, etc.
Er is meer dan alleen, in....
Ze zeggen wel eens dat ik niet zo zwart en wit moet kijken.
Maar volgens mij zijn zij juist degene die dit doen.
Want ik zie juist alle kleuren tussen zwart wit.
En het enigste waar het mij weer brengt.
Is bij het begin.
Of ik nou strand bij het einde,
Ik keer terug naar het begin.
Ook iets waar mijn vriendin niet in gelooft.
reincarnatie,
tijdreizen,
evolutie theorie,
etc.
Allemaal dingen die niet te bewijzen zijn als je niet verder kijkt,
dan het verleden, heden en toekomst.
dat je terug laat keren.
Naar jezelf.
Mij geloof...
is groot, weids en ontastbaar,
tegelijkertijd klein, intenst, en voelbaar.
Maar mijn geloof...
Is altijd in mezelf.
voorzettenlijk!!!