De Beiaardier.
Jaren ervaring
eigen tempo
bij het bestijgen van de trap
de toren in, naar
’t carillon toe
zonder verspilling…ontspannen rap.
De oud’re mens
kent haar beperking
zij past haar tempo aan in tijd
waarbij de tonen
vrolijk klinken
van ’t lied dat haar immer verblijdt.
Het kennen van
gewicht en hoogte
ons gaan daarop strak aangepast
brengt ons nog daar
waar wij Hem vinden
niet door de jaren overklast.
Zo torenhoog
de lofzang heffen
tot Hem , die ’t leven gaf en neemt.
Geworteld in
rijke belofte
die gaandeweg nimmer vervreemdt.
th