Die ku-kurzuz gaat wel lekkur,
en dittiz p-pas lez vier!
Met zun alle in zo’n klassie.
‘K fintut echt gezellug hier.
Ja, ik heppur wel talent foor,
daz du-duid’lijk; heel de groep
kijkt me aan alzov ze kogelvisse ate.
Geen fan alle zpreekt de taal
zoalzie mij het hoofd uit floept.
Duzze late me eerbiedug folop prate!
Dat japanz iz nie mu-moelluk, tizzun kwestie
fan je openstelle foor hun aabeezee,
maar fooral fo-foor so’n flezzie,
en al krijg ik indigeztie,
ik kletz floeiund, duz in goed japanz: “Santé!
Banzai! Olé!
Maar wijn, geen thee!
É-éne twee,
hu-hup saké!”
© Vin 2016