Koning voetbal.
Koning voetbal
kwijnt in kwalen
zijn kroon kwalitatief verlaagd.
Dus de Boer op
tot vernieuwing
’t speelveld in dat ons behaagt.
Nationaal dan
want de wereld
wenst geen Boeren meer in ’t veld.
Spelers dan van
elders halen
met wat opgeklopt duur geld.
Waar is onze
roem gestorven
worden helden nu te oud
om de glorie
vast te pinnen
’t rijke dat men niet behoudt.
Vroeger ging het
om het spel zelf
nu meer om de eer , ’t profijt
weg met hen die
vroeger straalde
nu het spel niet echt gedijt.
Vroeger leefde ik
met Abe,
Wilkes , Johan aan de top.
Namen kwamen
namen gingen
kwalitatief helaas een stop.
th