Hij pakt haar vast zoals een
grijper op de kermis zonder twijfel,
onhandig afstormt op een knuffel
die niemand echt wil, het leek zo gunstig.
Om hen heen verandert de wind
groen in sneltreinvaart in herfst,
om na flink gezucht, heel wat lichter,
met lege handen naar huis te gaan.