Nee en nogmaals nee,
't was toch geen goed idee
toen ze onschuldig als 'n lam
in zijn bed wou sluipen,
met 'n touch of 'n angel,
devil in disguise ..
wist hij veel,
waar ze daarnet had uitgehangen,
nu te doen alsof ze slaapwandelde,
hij haar gebood in 'n ander bed
in de belendende kamer te slapen,
ja en nogmaals ja,
hadden al zijn vrienden hem
beste raad gegeven tegen beter weten in
't zou van mij geen waar zijn, foei,
een schop onder haar kont kon ze krijgen
't deurtje definitief op slot !
nee en nogmaals nee,
nu zat hij er wel mooi mee
'n verlangen dat omsloeg in vleselijke drift
haar zwoele blikken die in één, twee drie
omsloegen in ongeleide ballistic missiles
toen hij als mister rocket man mocht zegevieren
onder gejuich en handgeklap als bij Kim Jon Il
ze kraaiend als een haan in zijn gevoelig oor ..
zo gesmeerd zou 't nooit niet meer lopen !
ja en nogmaals ja,
d'er stond ergens 'iemand anders'
popelend op hem te wachten
don't know where, don't know who
vraag was alleen wanneer de Lady of the Lake
zou opdoemen uit een mysterieuze mist
uitnodigend in doorschijnend gewaad
met rond haar hoofd 'n aureool
van cherubijnen die 'n melodie
van Enya zouden neurien !
Nee het deed er niet toe,
wat had hij aan edele principes
als hij stokstijf stond van jaloezie
't edele deel verslapte bij 't schrikbeeld
dat hoe langer hij 't uitstelde
haar te bellen, mooipraten, excuseren
onderdanig bepleiten, kwijlen als een kleffe hond
wat voorheen al bij 'n blik en klik volstond ..
nu in falset à la Police te zingen
coz can't you see, you belong to me ..
tot nog toe niets anders had gedaan
dan geniepig al haar gangen na te gaan,
't Alfamannetje was hem duur te staan,
Ja en nogmaals ja,
aan 't laatste zelfrespect te verzaken
'n strop rond zijn nek te draaien
kruiperig zijn trots te laten varen,
'n ander lied uit 't repertoire te kiezen,
met doorrookte stem, 'n paar kasteelbieren later,
'n toontje lager te kniezen,
hit me with you rithm stick
hit me please, feels so good,
let's stick together ..
right now,
als 'n kwezelend muisje
bang te piepen !