Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Een echte burgervader
Een echte burgervader
Een hart op de juiste plek
en een tong die wist te raken
Amsterdam dat was uw stek
u wist er wat van te maken
De ambtsketen was al afgedaan
u heeft uw taak gekweten
Gaf uw stad een nieuw bestaan
om nooit meer te vergeten
Voorbeeldig als een echte baas
verbindend in de gaten
De stad nu verder zonder u helaas
maar uw gedachtengoed nagelaten
U droeg drie kruizen van de stad
en uw eigen kruis met verve
Aan het einde van uw levenspad
waren er minder scherven
Rust zacht burgervader van der Laan
uw zijn gaf de stad een fraai gezicht
Een zet om verder mee te gaan
u heeft wat moois verricht
Reacties op dit gedicht
trucker klaas vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Avr
:
Zondag, oktober 08, 2017 09:08
Zeer mooie ode! mvg Avr
Over dit gedicht
Auteur:
trucker klaas
Gecontroleerd door:
christina
Gepubliceerd op:
07 oktober 2017
Thema's:
[Condoleances]
[Bewondering]
[Delen]