Mensen zonder onderscheid naar buiten slepen
vrouwen bij de haren trekken
chargeren met knuppels en gummiballen
'n mirakel dat er geen doden vielen,
in plaats van 't oh zo romantisch porque te vas
had 't referendum 't effect van 'n rode lap
op 'n stier bij 't gezag van 't ex Franco land
die geen bloed schuwde noch massaexecuties,
ooit flirte met Hitler, fascisme en gestrekte arm
bombardementen op Guernica, aanslagen van de Eta,
steeds katholieker was dan de paus zelf
scrupuleuzer dan de ooit verdreven joden
met hun 239 Tora geboden,
de premier zwaaide met wetsartikels
dacht om d'inquisitie van de dominicanen
terug in te voeren om die ketters
van de rechtsstaat tot betere democratische
inzichten te overtuigen,
de koning als druk op de ketel ten tonele
te voeren die ook de bui zag hangen
zijn dotatie zag verdampen
mochten al die regio's zich ontvoogden,
nationaliseren, apart regeren,
wat schoot er dan nog over
van de grootste unie sinds de Sovjet Unie
waar de doema van Brussel en Straatsburg
alles unaniem, adacadabra had besloten ?
spoedraad achter gesloten deuren
bij de eurocraten die druk over en 't weer
telefoneerden en bekokstoofden achter gesloten deuren :
beter een omerta en afwachtend te Merkelen
totdat de bui zou gaan liggen,
want waren ze nog niet klaar met May
en die averechtse britten
wanneer zou die met miljarden
schadevergoeding over de brug komen ?
daarbij 't was geen kalf zoals de grieken
of Wallonie die eindeloos gespeend werd
aan 't infuus van Europa of Vlaanderen,
beter te overleggen zei de premier van Belgie
om 'n scoop in de pers te halen,
na 6 staatshervormingen en geen stap verder
was hij inderdaad specialist in die materie
hoe je onder 't mom van unie
'n volk tot op 't bloot vel moet strippen
door er 'n doolhof van wetten van te maken,
nee, een vette koe die dagelijks gemolken werd
in die optiek gezien dacht de boekhouder Junkers
die de checks and balances had bekeken,
ware 't beter genoeg stokslagen
en tikken tegen haar volle uier te geven,
de schrik er goed in te jagen
met banken en bedrijven die dreigden
eieren voor hun geld te kiezen
totdat die dagelijkse bron van inkomsten ..
stopte met luidruchtig opstandig te loeien
terug netjes als verloren schapen
tot de stal terug te brengen
zoals Merkel doodleuk verklaarde
toen ze haast aan 't AFD tenonder ging,
de opstandige heethoofden af te voeren,
die messias president met zijn 4 strepen vlag
op sekreet te zetten of wegens landverraad
te berechten volgens artikel .. van de grondwet,
totdat de zinsverbijsterde meute
knarsetandend en op droog brood gezet
dank u wel europa
en El Viva Espana !
in 't stadium van FC Barcelona
als geslagen, gemuilkorfde honden
vernederd zou scanderen ..