Pluk de dag.
Natuur kleurt
in de zonnestralen
als glimlach voor de nieuwe dag
verrast mag ik
hierin verdwalen
ontdekkend wat ik beleven mag.
Symbolisch pluk ik
een boeketje
vol levensblijdschap rond mij heen
bij elke stap
zie ik een lichtstraal
die van de ander op mij scheen.
Gedachten kunnen
ons verheffen
tot hoog’re sfeer, intens geluk.
Tussen de stenen
ruimte vinden
ontlast van opgekropte druk.
Zo kan een dag
adem benemend
je doen versmelten in de tijd
de rijkdom van
je zijn ervaren
alleen aan ‘t blijde toegewijd.
th