Nieuw.
Gebrokenheid komen wij tegen
op ied’re dag , die ons begroet
kwestie van wikken en van wegen
hoe je dit al dan niet begroet.
Is er bewogenheid en medeleven
of schuiven wij terzijde er omheen
kans om uit liefde iets te geven
of slechts wat traan- geween.
Hij reikt ons aan dat Hij die dingen
een nieuw bestaan biedt vol geluk
zodat de mens opnieuw kan zingen
ontheven van gevoelde druk.
Nieuw leven vol met ruime kansen
in ’t volgen van door Hem gegeven weg
dan breken wij al gaande lansen
is er dat dagelijkse overleg.
th