Vredesmars.
Iedere stap hunkert
naar vrede
Pax stuurt ons de lanen in
om te getuigen
voor de wereld
oorlog voeren heeft geen zin.
Bewapening en
intimidatie
leiden tot vergankelijkheid
steden in puin
zo vele doden
immer een niet te winnen strijd.
Wij kunnen zwijgzaam
slechts opteren
te laten zien, vrede verrijkt.
Het is de basis
van de liefde
die deze waarde weegt en ijkt.
Ideologieën zijn
slechts haalbaar
daar waar vrede doelwit blijft
bestaansrecht hangt
in ’t ware vaandel
mensenrechten naar boven drijft.
th