Bereik.
In Overijsel op
de camping
was er geen bereik voor mijn Iphone.
Ik moest op pad
meer naar de ruimte
ervoer dat toen als ongewoon.
Wat willen wij
eigenlijk bereiken:
te leren lopen, fijne vriendin
kinderen daarna
liefdevol huwelijk
een leven met vervullingszin.
Soms door de bagger
soms in zonlicht
altijd op weg naar puur geluk.
Wij vieren zo
die hoogtepunten
van een bereikt….verloren stuk.
Ondanks techniek
kleinere wereld
is ons bereik geënt op zijn
beperkt tot ’t ons
geschonken lichaam
dwars door de zorgen en de pijn.
Doch de bestemming
die bereikbaar
ons wacht op het toch laatste uur
lonkt als een wonder
aan dit einde
verheven tot een heilig vuur.
th