Jij bent een voorbeeld voor mij,
In stilte ben jij heen gegaan
zelfs geen angst met een traan
niet in verdriet of pijn
maar ik wilde nog bij jou zijn
om van jou te kunnen leren
in de dagen en de volgende keren
want jij droeg de vele kracht en moed
het ging met jou zo goed
ook al had jij een verleden
in rust en vrede ben jij overleden
natuurlijk in mijn ogen ontzettend jong
het is gewoon zo dat jou leven net begon
en nu, nu heb jij de kracht en moed doorgegeven
want ik begin met een nieuw leven
rust zacht en in vrede
ik hoor jou verder in mijn gebede
in alle terechte dankbaarheid
neem ik van jou nu afscheid.