door wolken stormen briesende paarden
wisselen hun vormen en kleuren in ’t vel
het hinniken gedragen door jagende wind
klinkt droevig in hemel als schreeuwende strijd
zij rennen dol driest tegen muren uit lucht
de regen begeleidt hun waanzinnige rit
wie kan dit beeld ooit treffend beschrijven
dat kort en verwaaid snel in verte verdwijnt
waar lente hen wacht met zonnige tijden
en grijs zich verft tot kleurend blauw;
nog beukt de herfst op alle kusten
berijden wild witte schuimkoppen golven
en voelt de wereld zich killig, grauw
sunset 31-10-2017