Foto.
Eén moment is
vaak bepalend
voor een foto die je boeit.
Waarneemt in
fractie van seconde
prachtig in je zoeker groeit.
Donk’re lucht met
witte cruiseboot
die zonlichtstraal die even glijdt
over het wit dat
kaatsend oplicht
slechts voor even zo gedijt.
Vogelkopje uit
het nestgat
van een specht…zichtbaar zo weg
Snel je sluiter
laten klikken
vaak te laat…dan heb je pech.
Die grimas die
je wil vatten
van een baby , puur spontaan
Dat momentje
juist benutten
tien maal mis, er toch voor gaan.
Visarend in duik
te vangen
bij die visgreep flitsend snel
Uren wachtend
op ei dat uitkomt.
De conclusie van een rel.
’t houdt het boeiend
enerverend
op pad voor ’t volmaakte shot
heel behoedzaam
niets verstorend
vaak afhankelijk van het lot.
th