Wegens maagre klandizie
nam dorpsslager Beultjens
een drastisch en vergaand besluit:
de slavink, de hamlap,
gehaktbal en rolpens,
rollade -
die zooi moest eruit!
De vrouw’lijke helft
van het buurtschapspubliek
- daarvan moest hij het hebben per slot -
had behoefte aan heel and’re
- stadsere - waar,
wel, die zou hij ze leevren, bij god!
De keurslagerij onderging een conversie;
het koelwerk, de vriezer, het kil wit verdween
- in’t belang der cliënt en vooral: der commercie -,
er kwam een kwast bliksemsheet rood overheen.
Zo verrees er, in downtown Ter Kneut
- een ernstige breuk met traditie -,
een ero-boetiek annex datingbureau.
En verdraaid, ‘t bleek een gouden transitie!
Kijk! Plots kwam er weer vrouwvolk volop.
Blijkbaar had men hier lang naar gedorst.
Menig deerntje ging weg met haar date in haar kielzog.
Een prachtig herstel (zij het ietwat fragiel nog)!
Niet zo héel veel verschil met zijn vorige stiel toch,
die handel in boeren met worst.
© Vin 2013