sla de lakens om je heen
besta in een tweede huid
kan de nazomer zich herhalen?
-al herfstig terugbladerend
kan een leeftijd zich verjongen
mag een toekomst bevriezen?
waarom blijft mist hangen
geurend naar zachte aarde?
verdwaal in geschiedenis
vergeet een deken van tijd
soms slaan de uren over
is het vandaag al gisteren
eerder dan het geheugen
zich herinneren kan
marginaal, wederkerig
met terugwerkende kracht
het is nog geen ochtend
sla de nacht om je heen
koester de nerven in elke
minuut van het hele uur
blijf nog even liggen voordat
je voor altijd slapen gaat