Zoveel.
Archieven vol
met opslagwerken
van jaren her, zorgvuldig bewaard
vrijwel als ongebruikt
geborgen
in stille rust eenzaam verjaard.
Schat aan gegevens
soms ontsluierd
als de archieven open gaan
die tijd’lijk
waren toegesloten
misdaden aan de mens gedaan.
Ik dacht hoe
zal het Boven wezen
waar van de oorsprong leven blinkt
waar Adam ,Eva
de profeten
in ’t koor vanaf de schepping zingt.
Hoe groots ligt daar
’t al voor hen open
parelt alles open in beeld
klinken bazuinen
uit die eeuwen
waar ’t kwaad tot volheid is geheeld.
Hoe sprankelend
moet alles tonen
verhalen zichtbaar als kristal
’t levend archief
van alle zielen
voor ons ondenkbaar in hun tal.
Th