mijn zusje is haar verstand verloren
op een plek hier ver vandaan
aan weerskanten van de straat
laat ze soms wat stappen achter
er is wel richting
maar het is een puzzel
waar ze precies heen zal gaan
een auto toetert
er schreeuwen jongeren uit het raam
een piepende fiets lijkt zelfs
met sneltreinvaart te gaan
ze waggelt wat en valt dan om
met kapotte handen en knieen
kruipt ze
verderop kotst ze nog eens wat
verbijt zich en gaat dan door
op een moment
niemand weet precies hoe laat
is ze in haar kamer aangekomen
een paar uur later
stapte uit dat bed weer
een blond klein meisje
met dezelfde moed
als de avond ervoor
ze hield niet van opgeven
ze ging gewoon door
en stond diezelfde avond
weer met wijntjes aan de bar
waarnaar ze langzaam haar verstand verloor
en zigzagde ze een straat door
waar een meisje morgen
hetzelfde zal doen