The day after.
De grijze wolken
weggedreven
een vale zon bestrijkt het al
duidelijk tekenen
grauwe patronen
menselijke sporen , rijk in tal.
Autosporen op
de straten
voetstappen in verstilde straat
afdrukken van
de dieren
’t reine dat verloren gaat.
Druppels vallen
uit de bomen
nu de dooi haar offer eist
brengen kleuren
weer naar boven
de ouderdom die ’t al weer prijst.
Verkeer van auto’s
treinen , Schiphol
hervinden hun normale tred
blauwe lucht
weerkaatst op vlakken
glanzend in hun laatste set.
th