Maleachi. ( Bode)
Bode in Israël’s
kwade dagen
verwijzend naar Bode die later komt
waar de belofte
vorm zal krijgen
in Zijn Woorden opgesomd.
Die in vuur
vrede zal brengen
zwaarden worden omgesmeed
ploegsnaren die
zullen oogsten
de mens bevrijdt van alle leed.
Niet als zo maar
een geschenkje
eerbied vraagt de Hoge God
voor die Bode
Die ’t Verbond redt
aard herstelt van ’t zondig lot.
Johannes als
Zijn voorbereider
Hij het Kind van Bethlehem
Johannes roep
om de bekering
wijst verlossing aan in Hem.
Driemaal vuur
dat weg te branden
wat niet kan bestaan voor God
Sleur en haat
ongerechtigheden
’t al van zonden Hem tot spot.
Die eerste woorden
die vertalen
liefde , die Gods Bode uit
uit Hem neerdaalt
ons beademt
ons bejubelt als Zijn bruid.
Vuur op aarde
zal Hij werpen
verdeeldheid zaait Hij uit Zijn Hand
oordeelt uit uzelf
wat recht is
plaatst u aan de goede kant.
Niet zomaar feestend
om het Kindschap
vuur tegen hoogmoed , verbeeldingswaan
vreugde, vreugde
louter vreugde
voor die op ’s Heere wegen gaan.
Th