Op internet zoveel berijdingswijzen
Van cakejes, koek, taart, en ander gebak.
Met meel dat wel of niet gaat rijzen.
Heel vreemd dat ik er steeds zo naar snak.
Ik weet dat ik te zwaar ben, maar ik hou van eten,
Van koken en van bakken, studderen achter het fornuis.
Geleerd van mensen die ik niet wil vergeten
Geeft eten mij een gevoel van thuis.
Chocolade, nootjes, fruit en deeg…
Zeker rond deze dagen, met kerst en het nieuwe jaar
Vrees ik dat ik met mijn dieet de vloer aanveeg
En zoiets heb van ‘laat dat slank worden maar.’
Toveren met specerijen
Kaneel, nootmuskaat en kardemom
Voor feestelijke en geweldige lekkernijen
Draai ik mijn hand niet meer om.
Steeds een feestje als ik er mee bezig ben
En de reactie van liefhebbers van de gerechten
Als ik ze met iets fijns verwen
Gaan ze om de kruimels vechten!