ik besef dat ik geboren ben in een tijd
waar ik wil streven naar perfectie
dat gepaard gaat met de omstandigheid waar ik in leef
of verblijf
perfectie zit natuurlijk in iedereen verscholen
of dat uiteindelijk mijn identiteit bewijst?
ik kan wel met zekerheid zeggen dat het ook in mij zit
het streven naar perfectie kan veranderingen en verbeteringen opbrengen
het kan je dingen doen loslaten en terug herbeginnen
zou voor mij een revolutionaire en tegelijkertijd een evolutionaire solutie zijn
en als ik er dan ooit geraak
zal het gepaard gaan met het voor en na-streven
van de afspraak
met de verlossing in proces in een eindresultaat
om uiteindelijk te geraken waar geen einde aan vast staat
ik weet waar ik in ben geboren
in een lichaam met als een te grote ego's optimist
geboren in een realiteit waar niet alles in evenwicht is
dat is wat mijn ogen en oren egocentrisch laten zien en horen
het evenwicht heeft mij blijkbaar gemist
wat is er dan voor mij beslist?
wat hoort dan bij mijn identiteit?
dat voortdurend naar het duister pleit
met alle duidelijkheid zie ik in mijn omgeving wel dezelfde mensen
met dezelfde spijt
die zoals mij naar die egocentrick graaft
die zich blijkbaar in dezelfde situatierealiteit heeft begraaft
zo bekijk ik liever ieder mens als iemand die zijn talenten wil besteden
maar anderzijds bekijk ik niemand meer of minder dan mij
want er bestaat ook zoiets als talent uitstellen
het opstapelen en besparen het later willen vertellen
om het later te benutten op bestelling
ik laat de woorden nu nog in mij bezinken
ik laat het zich verspreiden en bezinnen tot zinnen
het komt eigenlijk allemaal op hetzelfde neer
het ultieme bewijs dat er in die niet evenwichtige wereld zich ook een evenwicht heeft aangeleerd
ik heb een aparte vinger voor de liefde gehad
de bedoeling was de ringvinger
die vinger is nu de middelvinger
die ik voor haar opsteek
ze is te ver achter mij gebleven
om haar in te halen in een week
voor mij wil die tijd niet meer tikken
dus ga ik die moeite er niet meer insteken
of de tijd nemen om het terug op-te-pikken