Winter.
Sneeuw noch vorst
slechts regen
schilderen het beeld van wintertijd.
Grauwheid doet ons
naar zon verlangen
milieu verandering ons bereid.
Elders in Kaapstad
kraakt de droogte
ook in China’s noordoostelijk deel
De één te weinig
smeekt om water
hier hebben wij toch echt te veel.
De zeespiegel
zal zeker stijgen
rivieren dijen door smeltwater uit
’t is haast een
teken van de lente
winter verschiet zo al zijn kruit.
Hoe anders waren
vroeger winters
veel sneeuw , in ban van vorst en kou
als jeugd kan je daar
terug naar verlangen
ouderdom is daar bepaald niet in trouw.
th