de rand van de stad nadert
het water rammelt al aan ingewanden
dit stuit op bezwaren
onoverkomelijk, genadeloos
men stelt geen vragen over de
houdbaarheid van eeuwig
het antwoord houdt zich schuil
buiten de stadsmuren
volgens de overlevering
ligt daar een vergiffenis begraven