Priemende tepels puilden
uitdagend door haar zomerse T-shirt,
ze stond uitdagend wijdbeens
zoals Isabel-A 'Louise' zingend in 't plat Gents,
te waggelen in een spannende outfit
zelfvoldaan , 't duivels gebroed nooit genoeg
immer op zoek naar nieuw avontuur,
vond ze 't spannend, vleiend,
terwijl degene die haar de avond
daarvoor net 'n hoogtepunt,
schreeuwend bezorgde in de waan liet
de buit defintief binnen was,
everything under control,
onder zijn bezitterig oog
terwijl hij gapend erbij stond
stiekem horens te zetten,
door 'n touch, fingertips,
'n volgende vurige afspraak te regelen,
alle remmen knarsend toe,
haar auto pal stil voor zijn neus
geblokkeerd, de deur wijdopen
zwiepend uitnodigend
zichzelf voor zijn voeten te gooien,
om in minder dan drie, vier woorden
'n deal op 'n verlaten parking lot
come what may, oh Maggie May !
I wished I never set eyes on you,
ze hijgde, gromde als 'n leeuwin
kneep, krabde, knevelde en kreunde
ongenaakbaar in haar geveinsde passie,
maar smachtte slechts naar 't kind
die d'oude sukkel haar niet geven wou
en om de kool en de geit te sparen,
zei ze smakkend na 't eten
van 'n vettige portie pommes frites
die ze gretig samen verorberden,
tegen d'er ega, de grijzende paljas,
die scheel van de vaak,
na 'n overdreven dagdaak,
alleen verlangde,'t was al laat,
naar wat brood nodige slaap,
moet je nu eens wat weten !?
spitste hij de oren vol aandacht,
achterdochtig want met dergelijk
jong, dartel, wispelturg konijn,
zat 't spelen erin vol venijn,
hij kon 't al vermoeden
ze was nooit de zijn
ook al zat alles
volgens eigen inzichten
nog op zijn plaats
werkte 't instrumentaal naar behoren
maar slechts tussen beider oren,
in plaats van down under,
'k ben deze morgen op weg naar 't werk
helemaal buiten eigen wil en dank
tegenpruttelen, verweren, me verzetten ..
'k kreeg geen enkel weerklank,
'k wou echt..
haar gezicht kromp wenend in een kramp,
dat je me kon beschermen..
zonder blikken noch blozen,
verkracht !