Ontferm u .
Heer ik denk aan
alle vluchtelingen
op weg in bootjes , in een kamp
weggedrongen
uit het leven
slachtoffers van wrede ramp.
Ontferm U.
Aan hen die de
oorlog voelen
dagelijks , gebombardeerd
ontdaan zijn van
’t normale leven
omdat slechte macht regeert.
Ontferm U.
Zij die door
terreuraanslagen
dierbaren zijn kwijtgeraakt
of een kind
hebben verloren
verkracht en daarna dood gemaakt.
Ontferm U.
Slachtoffers van
natuurgeweld
orkanen , bevingen of branden
alles kwijt
onder puin gedood
ontredderd, lam geslagen handen.
Ontferm U.
De misdeelden
geesteszieken
allen die op ’t aardse vlak
dolen zonder een
vooruitzicht
schenkt U hen een onderdak.
th