hier en nu, hetzelfde in het klein:
uitgebroken wanden
met wat resten behang
en hout van stoelen, tafel
wind waait door deze huisruïne
bestaande uit één enkele etage
waaruit de trap naar boven raagt
smeekt om barmhartige genade
op de hoek draai ik me om, ga terug
klim over verrot hekwerk
langs omgevallen palen
door doorgeknipt prikkeldraad
ik ga aan alles en iedereen voorbij
alsof ik ondoorzichtig ben
wijl ik mijn stappen ruggelings uittrap
alsof zij er nooit zijn geweest
alsof er niets ooit nog is:
geen thuis
en ook niet het verwaaien;
enkel de geur van mijn jeugd
sunset 02-02-2018