Hé , jij daar
twinkelende ster,
kleurrijke vlinder
majestueus aan of in de hemel
ik weet dat je kijkt
dus fladder even hierheen
En lees met me mee.
He, jij daar
weet je nog
ik penseelde soms woorden
sprak in beelden
emoties verstrengeld in rijm
geboetseerd tot frases
en jij , jij las mijn verzen.
Hé , jij daar
weet je nog
je toverde met woorden
calligrafeerde ze in inkt
van sonnetten over haiku’s tot zwanezangen
ik las ze allemaal
het bracht ons bij elkander
hé, jij daar
met droefheid in mijn ziel
las ik zonet je laatste woorden
tegenstrijdig tevreden
dat je pijn is geleden
rust zacht lieve meid
mijn laatste woorden,
voor jou geschreven.