wij.
Geboeid in Jezus
dat was Nicodemus
in ’t nacht’lijk duister kwam hij tot de Heer
wij weten: dat wat
U doet uit God is
dat weten bracht een brokje eer.
Doch ’t Licht kon
hij nog niet verdragen
die symboliek lag in zijn komst gevat
Christus toont aan
dat Hij het licht is
voor mensen herboren in het waterbad.
Dat in de wind
van heil en geest
iets hangt van weten , geloof, vertrouwen
dat weten kende
Nicodemus niet.
het is het pad in Schelfzee uitgehouwen.
Mens van omhoog
kan zelf niet meer beslissen
gaat vol vertrouwen ’t hem gegeven pad
hij is het die
de wegen bakent
in Hem is heel mijn licht gevat.
th