Vorst.
Wit uitgeslagen
toont het grasveld
dat deze nacht vorst heeft geregeerd.
Nu schijnt de zon
doet ’t al weer groenen
is machtspositie dus gekeerd.
Zo voelt het leven
gelijke pieken
zo is er leed , zo gaat ’t weer goed
toont het geluk
zijn warme banden
put men weer nieuwe kracht en moed.
Zo piekt ons zijn
de gouden randjes
ligt in de schepping een patroon.
Dat stimuleert
de kern te zoeken
van eens verkregen Goddelijk loon.
Wij mogen in de
gang der jaren
wijzen op liefde , op Zijn Woord
waar het geheim
van ieder leven
zich vinden laat en ons bekoort.
th