Buiten 't feit dat de seizoenen verschuiven
zal 't minstens nog veertien dagen
stenen uit de grond moeten vriezen
voor 'n gedroomde elf steden tocht in maart,
Buiten 't feit dat d'Hollanders
de beste Olympische médailles wegkapen
op de d'ijspistes in Korea
staan de Belgen er ontdaan op te gapen,
Buiten dat gedoe met mister rocket man
met zijn fasco kapsel,
't hoeft niet altijd een vierkant snorretje
te zijn om indruk te maken,
was 't groots opgezet spektakel
de gedroomde deal om de verarmde bevolking
nog wat meer in gestrekte ganzenpas
gestroomlijnd voor de leider te laten opdraven,
Buiten 't feit dat de gele kanarie
zijn kat stuurde of beter ijskoningin Melania
zelf olijk kwetterde, twitterde en tweette
zoals de grootste wapenlobby van hem verwachtte,
De zoveelste school werd overvallen
door 'n maniak met een assault gun
ouders uitzinnig schreeuwden aan de schoolpoorten
where is my son, bring back my daughter,
kijkt de kanarie stuurs in de camera
stevige onderkin, borst vooruit zoals Mussolini
heeft 'n spiekbriefje klaar 'with all the answers'
wordt hij ei zo na gered door de weelderige boezem,
van de first lady in fancy dress
haar ogen toegeknepen als 'n mannequin
met de juiste maten op de catwalk..
van die meute lastige fake journalisten,
die hem bestoken met enough is enough
of this is not America
oh no,
David Bowie kon 't niet beter zingen,
Buiten 't feit dat nog wat pubers
werden ontvoerd diep in hartje Afrika
onder de zwart wit gescheurde vlag
van Allah en zijn valse profeten,
om straks te worden behandeld als sex slavinnen
voor elk wat wils zei destijds Stalin
't rode leger mag ook aan zijn gerief geraken
verkrachting was nog geen oorlogsmisdaad,
nu blijkt het veeleer een geloofsdaad,
d'ogen weggestoken achter een zwarte nikab
't vlijmscherp scheermesje waarmee maagden ..
weet niemand of dat ergens in de Koran staat,
Is 't geduldig wachten op 't keren en draaien
van de wind en dra Vivaldi te verwelkomen
met zijn opgewekte tonen van de Primavera
of Mister Blue Sky, what took you so long ?
Want d'er is niets anders onder de winterse zon
dan doffe ellende en de doden te betreuren
her en der vanonder 't puin te begraven
'n bombardement of gasaanval,
daar schrikt niemand nog van op,
Tenzij 't ergens om een geheime loods
vol carnaval tuig en vuurpijlen gaat,
verheugd wezen dat al die gruwelen
bij 't nuttigen van een zakje chips
en 'n zoet biertje,
ons viraal op 'n akelig presenteerblad
gezellig op de bank voorgeschoteld..
ons niet zijn overkomen,
al weet je maar nooit,
d'er zijn geen zekerheden
Armageddon lijkt belachelijk veraf,
maar sinds de wereld
herleid werd tot een dorp,
dichterbij en alom...