Luisteren.
Luisteren , dat
moet je leren.
te snel die eigen inbreng die ontspringt
in goede wil
om op te lossen
te wreed door de materie swingt.
Je goede raad
oogt niet op kennis
meer op dat wat je zelf ervaart
en zo die ander
op wilt dringen
waarin je ’t goede fout verklaart.
Scherpte van pijn
verlies en wanhoop
niet zelf gevoeld hebt in eigen lijf.
Die ander uit
jezelf benadert
die blijft dan zeker buiten kijf.
Een oog een traan
dat stil vergroeien
met hem of haar die het betreft
vertroost , lijdt mee
In het begrijpen
die ander die dit goed beseft.
Het lijkt zo simpel
hulpeloos ook
doch ’t is de balsem voor de ziel
begripsvol in
die huid te kruipen
Waardoor het kwartje feilloos viel.
th