zij zijn de dragers van 't gebeuren
zijn de muziek en ook 't geluid
en de genade van ’t begrijpen
maar ook de angst diep in de buik
zijn de bevelen van een oorlog
de podia van grote nood
maar ook parades van de zege
het leven en daarna de dood
zij zijn piano’s in hun forte
het zitten maar dus ook het staan
zij zijn het altijd snel weer komen
en ook het uiterst trage gaan
zijn slagen door te harde woorden
als vuisten die snel opgeheven
in het moeras van driften diep in ons
en toch ook de liefde die pas echt doet leven
zij zijn de tijd, en wij hun spons
sunset 15-03-2018