Een onzekere toekomst kent
boze dagen, die niet om
clementie vragen.
Levensmoed moet vaak veel
verzetten. De klippen omzeilen
en op de tellen letten.
De plannen, het plennen en vooral
jezelf kennen. Zijn geen garantie
voor een rustig gemoed.
Van juist diegenen die niet kunnen wennen
aan dat je vaak moet leven zoals het leven
het zelf doet.
Morgen kan zijn getrouwd.
Overmorgen kan worden gerouwd
over al die gebeurtenissen die na
de vreugde niet meer zullen leven.
Morgen leeft vaak met de dag;
en wat volgt gaat dikwijls
over het graf van de onzekerheden,
die de koers bepaalde van een geleefd
verleden.