stoot nu toe
zuchte gwen-
dolien,
ken geen
genade ridder,
als jij de draak
hebt verslagen,
zuchte zij met
vuur in haar ogen,
dan mag jij mijn
tuin bewandelen,
o'zuchte ze
hunkerend,,
kijk koene ridder
de rozen staan in
bloei,
pluk het en stoot
toe,
zuchte zij ver-
langend,
zittend bij de
stam,
beminnend strelend
zijn ferme lans,
die fier omhoog
wees,