Jij hebt zoveel meegemaakt in jouw leven
je bent nu dertig jaar
liefde geeft niemand jou gegeven
lang geleden was je met dit leven klaar
Je hebt teveel pijn gehad
met niemand kunnen praten
wandelen door de stad
terwijl je denkt dat iedereen je is aan het haten
Zoveel meegemaakt, niemand kan het zich voorstellen
dat jouw leven veel te zwaar was
niemand kon je opbellen
alleen zitten in school, op de speelplaats en in de klas
Je bent net jarig geweest
rang 3 bereikt
maar het leven is voor jou nog niet gemakkelijk
ook al denken anderen dat het anders lijkt
Zoveel meegemaakt in je jonge leven
liefde willen krijgen
maar niemand wilt het geven
ze zeggen enkel maar: “we willen je niet in onze buurt
je zou beter zwijgen”
(niet autobiografisch: wel gebaseerd op waargebeurde feiten)