Alsof ik het kan plukken,
Reik ik naar de tijd
Waar ben je heen mijn liefste?
Mijd stilte om me heen
En zwem verder in gedaver,
van de zoete eenzaamheid
Alleen zal ik hier nooit zijn
bij jou die leeft in hart , op tong
Al is het stiller dan voorheen
In alle noten die ik zong.
Klank noch beeld treft hier mijn woorden,
Van jou hier aan de overkant
Gedeeld gemis is wat je hoorde
van geest en lichaam, in zijn hand