Museum.
Nostalgie wacht
opgeslagen
in musea , op allerlei gebied.
In Haarlem het
NZH vervoersmuseum
dat ons daar genieten liet.
Oude trams ook
oude bussen
brachten ons in geur en beeld
naar een lang
vervlogen jeugdtijd
die nog onze harten steelt.
Tempelierstraat
’t bekende eindpunt.
De blauwe tram : Leiden – Katwijk
’t brengt ons terug
in and’re tijden
herkenning waar ik hier naar kijk.
Tien , twaalf jaar
is men hier bezig
met restauratie van oud en afgedaan
blinkend resultaat
herboren
waar wij proevend binnen gaan.
Geweldig dat hier
’t oude is behouden
kleinkinderen kennen ’t beeld uit Amsterdam
oude klanken die
herrijzen
uit die oude blauwe tram.
th