Themaloos
tussen dagen ligt hoop te rijpen
vandaag, morgen misschien nu
of gewoon een beetje later
onbewogen, geen knipperende ogen
die zoden leggen of
geslepen nagels die ruggen
open halen
dromen bewonen lege kamers
vliegen zonder vleugels
liegen om de leugens
geen tijd om adem te halen,
woorden te rangschikken
wonden te likken
het tikken gaat door waar respijt
zich in het leven blijft verslikken
hier tussen het slijten van dagen
ligt hoop te ijlen
vandaag, morgen misschien nu
of gewoon een beetje later
't zal rijpen