Slechts een geurspoor achterlaten
hersenen komen traag op gang
ontdekken overeenkomsten en verschillen
zij kan overal zijn zoals een golf
van gisteren aanspoelt op de Noordkaap
een sneeuwvlok op de Mont Blanc
In de gedaante van een vrouw
staat zij in het morgenlicht
Zij lacht en vraagt zich af
waarom zij zo bekeken wordt
de wolken uit elkaar drijven
een spatje blauw laten zien