had ik maar
dit of had
ik maar dat,
had ik het
maar geweten,
was ik niet
zo naief en
stom geweest,
had ik maar
geluisterd
naar alle
goede raad,
van mensen
die mij dier-
baar zijn,
maar ja daar
heb ik geen
moer meer aan,
he hele leven
is naar de klote,
sta aan de afgrond,
aan de rand van
mijn doodskist,
waar blijft hij
nou,
magere hein,
ik zit te
wachten tot hij
komt,
of je nou een
dief bent,
verkrachter of
moordenaar,
god zal je
zonden vergeven,
als je hem om
vergiffenis
vraagt,
god is groot
god is liefde,
waarom dragen
vrouwen toch
van die super-
strakke broeken,
en mannen van
die slobber-
broeken,