Ome Henk en tante Ans,
Twee getrouwde Eenden in een vijver.
Toen opeens kwamen ze een ander eenden-paar tegen,
Ger en Margriet van hiernaast…
Doorgaans is het gezellig toeven in hun buurt,
Samen barbecueën, samen koningsdag vieren,
Af en toe een borrel doen als ’t zo uit komt…
Zoals dat gaat bij goede buren onderling.
Maar nu maakte Ger het wat bont,
Hij zei in ’t bijzijn van haar man:
‘Ans, je hebt een dikke kont.’
Dat schoot Henk in het verkeerde keelgat,
Hij liet zien dat hij zijn vrouwtje wilde verdedigen,
Hij vloog op en spreidde zijn vleugels,
En begon te snateren tegen de doorgaans goede buur.
Hoe dat verder afloopt?
… Dat laat ik aan de fantasie van de lezer.