Ogen staren
Blikken blozen..,
Een miljoenen flitsen
Door de zaal
Dat enkel ons is toegekend
Met in het midden een pilaar
Waarvan het goud is af gebladerd,
Kan ik zien hoe nieuwsgierig
Maar zo onhandig,
Je met je hoofd een tikkeltje opzij
3 x knippert
Als geheel per toeval
Jou ogen de mijne treft!
Als een bliksem bij donderslag,
Het aanschouwen van het noorder ligt
En het zien van de zonsopgang
In een moment zou worden vast gelegd...
Dan was dit ogenblik het wel!
Er gaat een rare trilling door me heen
Mijn tong glijd over mijn lippen
En doet een poging de dorst te stillen..
Als blijkt dat wat met jou gebeurde,
Net zo geldt voor mij!
Met ritmische gebonsd
En de frequentie op 100
Wordt mijn tere hartje
Door mijn klamme handen verraden
We dansen.
Ik met mijn gedachten
Jij met jou gedachten..
Dat zelfs in gedachten we vuur en vlam spreken!