Woorden.
Je leven lang
spreek je en hoor je
ontelbare woorden om je heen.
Bemoedigend en
soms onthutsend
woorden van lach en van geween.
Zij vormen samen
de fundering
van wie je bent , in tijd gevat.
In beschaafd Nederlands
of in dialecten.
Woorden geplaveid in ’t levenspad.
Het Woord dat mij
zo heeft omgeven
mij vormde in geloof en bestaan.
Geëffend pad
om dat te volgen
ook in het lijden door te gaan.
Woorden die wegens
taal barriére
onverstaanbaar vragen om handgebaar
opdat wij ziende
toch begrijpen
’t bedoelde toch worden gewaar
Woorden die melodie
gebonden
doen zingen van de lof en eer.
Na galmen in
moeilijke perioden
als ’t blijde loflied voor de Heer
th