En dan besef je een keer
dat er niets meer hetzelfde is
Wat er drie jaar gelee heel normaal leek
Je nu moet zeggen, "hé, ik mis"
Nicht die altijd al een NS kaart had
en treinreizen kon zelfs zonder de borden
Haar abonnement gaat opzeggen
Ze is bijna 80 jaar, de schat.
Ook over de verhuizing ben ik nog niet heen
Je wortels liggen in dat oude huis al 27 jaar
al je huisdieren laat je achter
in de grond daar
En het doet pijn dat familie nog niet
naar je nieuwe huis is komen kijken
Dat ze het waarschijnlijk te druk hebben met baan
Ja, ik heb makkelijk praten
want tijdens mijn 40 jaar werk, offerde ik mijn vakanties op
voor familie om naar hun toe te gaan.
Als nu de wekker afloopt en ik denk na
Okee, wassen aankleden en gaan met die banaan
Ach, nee, de wekker gaat omdat ik de pillen moet innemen, ja!
en man moet spuiten insuline al vele jaren
Is het nu vier of vijf jaar alweer gelee
dat er in het ziekenhuis gevochten werd voor zijn leven?
Ben nu alweer drie jaar op vervroegd pensioen
Alles nog lang niet verwerkt
moet ik wel doen!!
Maar ik ben NU verdrietig boos!!
en moet verwerken dat niets meer hetzelfde is!!
Geen logeerpartij meer of spelletjes doen met familie
Maar helaas denken
"hé, ik mis"