het is te laat voor november
alle toeschouwers zijn vertrokken
de eerste gasten verschijnen al aan de bar
maken grappen over anderen
waarmee zij zichzelf ontzien, niemand
vergeet te drinken, er staat een
buitenwacht voor de deur, het is een
vreemdeling zeker, een rillend lijf
een klepperend kunstgebit, de muziek
is bijna geruisloos maar draaglijk
de vloer lijkt geveegd, de lucht
ruikt naar ingehouden adem
men mist elkaar, bijna vergeetachtig, op een
bult wachten hun jassen op vertrek
misschien is dit morgen nog eetbaar
dan is er genoeg tijd voor de gedachte aan
een lege hemel
bij volle maan